Beredskapsveckan 2023: Öva för ökad säkerhet

Beredskapsveckan 2023: Öva för ökad säkerhet

Beredskapsveckan är här, och det är den perfekta tiden att öka din säkerhet och förberedelse inför oväntade händelser. Under denna vecka, som varar från den 25 september till den 1 oktober, sätter vi extra fokus på att öva och vara redo. Årets tema är enkelt men kraftfullt: "Öva!" Vi på Plegium tror starkt på vikten av att vara förberedd för allt oväntat som kan hända.


Därför har vi ett speciellt erbjudande för dig under Beredskapsveckan. Använd rabattkoden BEREDD15 i kassan för att få 15% rabatt på alla våra säkerhetsprodukter . Det är ett utmärkt tillfälle att skruva upp och familjens säkerhet samtidigt som du sparar pengar!


Låt oss nu ta dig igenom några av de viktigaste stegen för att öka din och din familjs säkerhet.


1. Skapa en nödplan

Ett viktigt första steg är att skapa en nödplan. Sätt dig ner med din familj och diskutera vad ni ska göra om en kris skulle inträffa. Bestäm mötesplatser, både inomhus och utomhus, och kom överens om hur ni ska kommunicera om ni kommer från varandra.


Din nödplan bör även inkludera en lista över viktiga kontakter. Förutom familj och vänner är det viktigt att ha kontaktinformation till lokala myndigheter, vårdgivare och släktingar som bor på sociala platser. Att ha denna information tillgänglig kan vara ovärderligt under en kris.2. Bunkra upp

En annan central del av din beredskap är att ha ett välutrustat hemmaförråd. Tänk på att ha mycket med mat, vatten och andra grundläggande nödvändigheter för att klara är själva i minst 72 timmar utan extern hjälp.


Förutom mat och vatten bör du också inkludera första hjälpen, ficklampor med extra batterier och andra nödvändigheter. Men när vi pratar om beredskap glöm heller inte bort personlig säkerhet.3. Öva säkerhet

För att öka din personliga säkerhet är det viktigt att ha rätt utrustning. Vår Plegium Smart Försvarsspray är ett bra alternativ att förse dig själv och dina nära med. Det är inte bara en försvarsspray med kraftfull mentol och markeringsfärg, sprayen är även utrustad med siren, lampa och automatiska nödlarm med platsdelning. Så om någon i din närhet råkar ut för något, får du direkt veta det.


Säkerhet handlar om mer än bara att vara förberedd på kriser. Det handlar om att ta ansvar för din egen och din familjs trygghet, oavsett vad som händer. Under Beredskapsveckan uppmanar vi dig att öva din beredskap och öka din säkerhet.Vi på Plegium tror på vikten av beredskap och säkerhet året runt. Låt oss hjälpa dig att vara redo för vad som helst. Välj Plegium Smart Försvarsspray – din pålitliga följeslagare för ökad trygghet.


Säkerhet är nyckeln till beredskap, och vi är här för att hjälpa dig. Läs mer om våra produkter och hur de kan öka din säkerhet och frid i sinnet.

Tillbaka till blogg