-

Sirenen i Plegiums försvarssprayer

Två av Plegiums försvarssprayer – modellerna Smart och Combo - har en inbyggd kraftfull siren. Förutom att förblinda gärningsmannen med sprayen är det nämligen viktigt att påkalla uppmärksamhet, för att ytterligare öka sannolikheten att gärningsmannen avbryter. Därför har Smart och Combo inbyggd siren.

Sirenen tjuter kraftigare än fristående överfallslarm, trots att den är inbyggd i våra sprayer. Vi har inte hittat något annat överfallslarm på marknaden som är lika kraftfullt som sirenen i våra sprayer.

Själva ljudet i sirenen har vi jobbat hårt med. För det första är ljudet ”stämt” till en av de frekvenser som produkten resonerar i (vilket ger mycket ljudstyrka, trots att högtalarmembranet är mycket litet). Alla föremål har resonansfrekvenser, och om de utsätts för ljud i dessa frekvenser resonerar de och självförstärker ljudet.

För det andra befinner sig just denna resonansfrekvens inom frekvensspannet där den mänskliga hörseln är som mest känslig.

Grafen visar den mänskliga hörselns känslighet vid olika frekvenser. Varje linje representerar en upplevt konstant ljudstyrka vid olika frekvenser, men där den faktiska ljudstyrkan varieras. Vid 3-4000 Hz krävs minst ljudstyrka för att stimulera den mänskliga hörseln.

Människans hörsel är som känsligast kring frekvenserna för bebis-skrik. Sirenen i Plegiums försvarssprayer Smart och Combo är stämda i just dessa frekvenser för att påkalla maximal uppmärksamhet och framkalla maximalt obehag.

Köp marknadens överlägset bästa försvarssprayer, från Plegium!

Smart Försvarsspray kan du köpa här!
Combo Försvarsspray kan du köpa här!

RETAILERS
files/clas-ohlson-logo.png
files/kjell-logo.png
files/meds-logo.png
files/stadium-logo.png
KUNDTJÄNST
Undrar du över något?

Kontakta gärna oss om du funderar övernågot. Du kan även besöka vår FAQ