-

Försvarsspray jämfört med överfallslarm

I Sverige är pepparspray - d.v.s. sprayer med chilipepparextrakt - inte lagligt för privatpersoner i Sverige. Polisen har pepparspray i sin utrustning, men för privatpersoner är det förbjudet.

För privatpersoner i Sverige har det istället blivit praxis med försvarssprayer baserade på högkoncentrerad mentol. Sådana är helt lagliga och licensfria för privatpersoner.

För att man inte ska blanda ihop de mentolbaserade sprayerna i Sverige med riktigt pepparspray kallas dom i allmänhet för ”försvarsspray” istället för pepparspray.

Försvarsspray med högkoncentrerad mentol är mycket effektivt skydd mot överfall. Plegiums sprayer innehåller en koncentration av mentol som är så kraftigt ögonirriterande att den tillfälligt förblindar en (eller flera) angripare.

Köp din Plegium försvarsspray - här!

Förutom försvarsspray finns på svenska marknaden olika typer av överfallslarm, d.v.s. batteridrivna tjutande sirener. Överfallslarm är också effektiva som skydd mot överfall eftersom dom drar till sig uppmärksamhet – något gärningsmannen gärna vill undvika. De är dock inte lika effektiva som försvarsspray, eftersom dom inte nödvändigtvis får gärningsmannen att avbryta.

Det allra bästa är dock produkter som både får angriparen att avbryta, samt påkallar uppmärksamhet.

Plegium Smart Försvarsspray är just en sådan produkt. Det är en laglig försvarsspray med mentol och röd färg kombinerad med en kraftfull siren (för att påkalla uppmärksamhet), och LED-lampor (för att underlätta sikte i mörker). Utöver det skickar Smart Försvarsspray din position i SMS till dina anhöriga och ringer upp dom.

Plegium Smart Försvarsspray är svenska marknadens bästa lagliga skydd mot överfall.

Köp den här!

RETAILERS
files/clas-ohlson-logo.png
files/kjell-logo.png
files/meds-logo.png
files/stadium-logo.png
KUNDTJÄNST
Undrar du över något?

Kontakta gärna oss om du funderar övernågot. Du kan även besöka vår FAQ