-

Är pepparspray lagligt?

Alla produkter vi säljer på Plegium.se är lagliga och licensfria för privatpersoner i Sverige.

Köp våra marknadsledande försvarssprayer - här.

Pepparspray - d.v.s. sprayer med chilipepparextrakt - är inte lagliga för privatpersoner i Sverige. Polisen har pepparspray i sin utrustning, men för privatpersoner är det förbjudet, i enlighet med Vapenlag (1996:67). I 1 kap. 3§ e står att läsa att ”tårgasanordningar och andra till verkan och ändamål jämförliga anordningar” är förbjudna. I förarbetena till lagen tas pepparspray upp som exempel på en anordning som till verkan och ändamål är jämförlig med tårgas.

I försvarssprayer för privatpersoner i Sverige används istället i allmänhet högkoncentrerad mentol som aktivt ämne i sprayvätskan, vilket är helt lagligt och licensfritt. I Sverige kallas produkterna i allmänhet för "försvarsspray" istället för "pepparspray".

Alla Plegiums försvarssprayer innehåller högkoncentrerad mentol som aktivt ämne, och är därmed lagliga och licensfria för privatpersoner i Sverige.

Mentol är kraftigt ögonirriterande och förblindar tillfälligt angriparen så att du kan sätta dig i säkerhet. Plegiums sprayer har testats av personer som också har testat att bli sprayade med pepparspray. Testpersonerna uppger att Plegiums sprayer med mentol har en förblindande effekt likvärdig pepparspray.

Köp din lagliga och effektiva försvarsspray från Plegium i dag!

Jämför modeller här.

RETAILERS
files/clas-ohlson-logo.png
files/kjell-logo.png
files/meds-logo.png
files/stadium-logo.png
KUNDTJÄNST
Undrar du över något?

Kontakta gärna oss om du funderar övernågot. Du kan även besöka vår FAQ